Lunchverzorging

Pauzehapje en lunch.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen in alle rust kunnen pauzeren en lunchen. We willen dit doen in een ontspannen, rustige en prettige sfeer.
De lunchtijd is in principe van 12.00 uur tot 12.15 uur. Daarna gaan de kinderen naar buiten om te spelen. Omdat kleuters meer tijd nodig hebben starten zij om 11.50 uur met de lunch. De leerkrachten pauzeren om 10.15 uur of om 12.15 en van 14.15-14.45 uur. Leerkrachten surveilleren om toerbeurt.

  • Om de lunch zo goed mogelijk te laten verlopen vragen we u om uw kind een verantwoorde maaltijd mee te geven die verder geen voorbereiding vraagt. Op school kunnen kinderen water drinken. We zien liever geen pakjes of ander wegwerpmateriaal.
  • Kinderen brengen fruit voor de fruitpauze en een lunchtrommel en beker in een tas mee naar school.
  • Kinderen eten aan tafel onder begeleiding van evt. rustige muziek. Kinderen praten zachtjes.
  • Als ze klaar zijn gaan de spullen in de tas.
  • Inhoud van lunch wordt door ouders zelf bepaald. De school heeft een educatieve en stimulerende rol als het gaat om gezond eten. 
  • Wat kan er gegeten/gedronken worden?
    Onze voorkeur gaat uit:
    * dat de kinderen voor in de kleine pauze een gezond tussendoortje meebrengen. Dat kan zijn fruit of een stukje groente (denk aan wortel, komkommer, paprika’s etc.). 
    * dat kinderen zowel tijdens de fruit- als lunchpauze water drinken. Ze mogen natuurlijk ook hun eigen beker met drinken meebrengen (geen frisdrank of pakjes).
    * dat de kinderen tijdens de lunch een verantwoorde maaltijd meebrengen en eventueel drinken in een beker.
  • Buitenspelen
    In de kleine pauze en na de lunch spelen alle kinderen buiten onder toezicht van leerkrachten en evt. hulpouders. Ook bij minder goed weer proberen we allemaal even naar buiten te gaan.
    Wanneer het echt slecht weer is blijven we binnen en zijn er spelletjes die kinderen in de klas kunnen spelen. Met de kinderraad is hier al overgesproken. Tijdens de lunchpauze wordt er geen gebruik gemaakt van computers, tv etc.
  • Hulp van ouders.
    Tijdens de lunchpauze zou het fijn zijn als er ouders zijn die willen ondersteunen. Vooral in de kleutergroepen is dit wenselijk. Zij kunnen de leerkracht helpen met het klaar maken van de tafels, samen met de kinderen eten, hulp bieden tijdens het eten (bijv. het openmaken de drinkbekers) en het opruimen. Daarna met een aantal leerkrachten samen surveilleren.