Ouderportaal

Onze school maakt gebruik van een besloten ouderportaal met de naam schoolwapps. Let op bij het downloaden van de app: Wij gebruiken versie 1.0! 

Schoolwapps is een veilig en besloten ouderportaal waar foto’s, mededelingen en bestanden op een besloten tijdlijn worden gedeeld. Ouders kunnen zelf bepalen of ze deze informatie via de mail, in de online portal of via de app willen ontvangen. Via de app kunnen ook mobiele notificaties (pushberichtjes) ingesteld worden, waardoor er meer keuze is, hoe men geïnformeerd wil worden. 

Met deze besloten app ondervangen we ook een deel van het privacy vraagstuk. Omdat de tijdlijn alleen toegankelijk is voor ouders van de betreffende groep, kunnen er op deze plek meer foto’s gedeeld worden  dan op openbare media. Minder privacygevoelige content kan door de school vanuit de besloten tijdlijn ook direct gedeeld worden op de website. Dat bespaart de school tijd.  

Om er gebruik van te kunnen maken heeft u een gebruikersaccount nodig. U ontvangt na de inschrijving van uw kind op het bij ons bekende emailadres of per brief een uitnodiging van de administratie. In deze brief staat een persoonlijke code waarmee u uw account kunt activeren. 

U kunt dit account voor meerdere toestellen gebruiken. U kunt met dit account ook via de website inloggen. Klik dan bovenaan op 'mijn school'.  Volg de aanwijzingen in de uitnodiging, dan wijst de installatie zich vanzelf. Mocht u gebruik willen maken van een handleiding,  Klik dan hier

Het is belangrijk dat u de mobiele notificaties bij spoedberichten aan  zet in de app (bij 'Instellingen').  

Mocht u problemen ervaren of hulp nodig hebben, klik dan op onderstaande link. U kunt hier ook meteen uw probleem melden. Vaak neemt de helpdesk dan nog dezelfde dag contact met u op. 
https://www.schoolwapps.nl/ouders