Nieuws

Gezond Uden-Oost

Wij gaan mee doen met “Gezond Uden-Oost”.

Voor de kinderen in de wijken Raam, Hoeven en Melle willen we - in samenwerking met de GGD, de gemeente Uden, scholen, BSO’s, kinderdagopvang en peuterspeelzalen - de leefomgeving van kinderen en jongeren een gezonde impuls geven. Dit doen we middels het JOGG-project. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht.   

Na de meivakantie vragen wij u om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over onderwerpen die belangrijk zijn voor de gezonde ontwikkeling van uw kind(eren), zoals eetgewoonten, bewegen en omgaan met elkaar. Het doel is om hiermee inzicht te krijgen in de huidige situatie en samen (waar nodig) de leefomgeving van de kinderen, zoals op school, thuis en bij de kinderopvang, gezonder te maken. 

In september zullen we de resultaten met u als ouder en de school bespreken. Tijdens deze bespreking is er ruimte om uw ideeën in te brengen die zouden kunnen helpen bij het gezonder maken van de leefomgeving van uw kind. 

Ter inspiratie nodigen wij u daarbij ook uit voor de partner Kick-off van JOGG op 25 mei in wijkcentrum de Kom-In van 13.30-16.00 uur. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en kan tot 23 mei via diana.derkx@uden.nl .

De Kick-off is een inspiratiebijeenkomst voor partners, betrokkenen en ouders van kinderen uit Uden-Oost, om meer te weten te komen over JOGG en om goede ideeën te kunnen ophalen en inbrengen. 

Namens de deelnemende organisaties: 

Basisscholen OBS Camelot, de Palster, de Vlonder en de Springplank
Peuterspeelzalen: De Harlekijn en ’t Vuurvliegje
BSO en Kinderopvang: Kiobra en Kabouterdorp

Media
  • 83523_org.jpg